2038

På spaning efter den tid som nalkas

I morgon är en annan dag.

Varför finns det inga flygande bilar? Och varför finns det inte en stad på månen? Framtiden blir aldrig vad den har varit. Eller kanske finns den redan idag?

Framtiden närmar sig så långsamt att det är lätt att missa revolutionen. Om vi tittar tjugofem år bakåt ser vi stora förändringar på vissa områden, och inom andra ser det mesta i allt väsentligt likadant ut. Eller gör det verkligen det? Internet har exempelvis förändrat världen på ett sätt som vi svårligen kunde ana. Och utvecklingen fortsätter, frågan är i vilken riktning.

I den här boken spanar skribenterna framåt mot den framtid som nalkas. De är forskare, framtidsanalytiker, journalister, miljödirektörer, konsulter, experter och professorer. Läs om företagandets villkor, miljöns, stadens och trafikens utveckling. Njut av en skymt av nöjeslivet 2038 eller förfasa dig över vad som kan hända med kommunikationen människor emellan.  Lär dig mer om de paradigmskiften världen står inför, och grunna på hur oskrivet det blad som vi kallar framtiden egentligen är.

 

Essäer sammanställda av Christer Ljungberg & Susan Lorentzen

Om författaren

2038
Titel2038: På spaning efter den tid som nalkas
Författare Christer Ljungberg, Susan Lorentzen
Boktyp,
Ämne
ISBN978-91-87121-86-9
Sidantal128
Storlek225*150
Utgiven2012
Pris229 kr